At last :D hihi

Elikä seuraavaksi on pieni mietelmäni pohjoismaisesta tyylistä. Edellinen versioni oli parempi vaan se silloin viruksen iskiessä katosi bittiavaruuteen.

Koska käsittelin vain muutamia kuvia, en voi tietenkään yleistää millään lailla, tämä on vain pientä hahmotelmaa. Voin kuitenkin väittää, että joka maasta pystyi erottamaan tyylejä, mutta myös löytämään yhtäläisyyksiä.

Islannissa tyyli oli mielestäni hyvin innovatiivistä, erottuvaa ja omanlaistaan. Kuten kuviin kommentoitiinkin, että varmaan johtuu siitä kun elää eristyksissä saarella. Kuitenkin minä ainakin itse pidin islantilaisten tyylistä, eli mikään näistä termeistä ei ollut millään lailla negatiivisesti esitettyjä.

Tässä lempparini Islannista:

1926230.jpg
Pic Is From

Seuraavaksi vuorossa oli Norja, jossa mielestäni huokui tietty kypsyys. Asut olivat tyylikkäitä, melko hillittyjä, mutta sitten yllätettiin jollain hauskalla yksityiskohdalla. Tunnustan, että en Norjasta tiedä kovinkaan paljon.. Oma luuloni on, että siellä ollaan keskimäärin rikkaampia, joten luulen, että vaatteet ovat laatua, mutta eipä ollut tuskaista plärätä läpi norjalaisten streetstyle-kuvia.

Norjasta lemppariksi nousi tämä:

1929132.jpg
This Pic Is From BrgnStil

Tanskassa huomasi selvästi, että se on yhteydessä keski-Eurooppaan, tarkoitan maantieteellisesti. Käytettiin rohkeammin värejä ja ilmeisesti ainakaan näissä kuvissa ei ole niin kylmä kuin meillä muilla pohjoisemmilla kavereilla, koska hameita, mekkoja ja muita sääret paljastavia asuja käytettiin reippaammin. Tanska on käsittääkseni tunnettu muualla maailmassa hyvänä shoppailupaikkana ja muistan lukeneeni Jenkkilässä nuorten lehdestä, kuinka he palvoivat tanskalaisten tyylikästä ja yksilöllistä pukeutumista.

Tästä tykkäsin Tanskassa:

1931687.jpg
This Pic Is From copenhagenstreetstyle.dk

Sitten siirrymme Ruotsiin. Tiedän, olen ehkä puolueellinen Ruotsin suhteen, tykkäänhän siitä maasta aivan mielettömästi. Ollakseni kuitenkin tasa-arvoinen analysoija en aio ylistää Ruotsia sen enempää kuin muitakaan maita.
Ruotsissa osataan sana trendikäs. Osataan käyttää hyväksi uusimpia trendejä, yhdistellään erilaisia tyylilajeja toisiinsa ja kokeillaan muutenkin rohkeasti. Yritin etsiä mahdollisimman erilaisia asukokonaisuuksia, jotta voisi huomata kuinka laaja tyyliskaala oikein on.

Ruotsista silmääni miellytti tämä:


Viimeisenä, mutta eipä toki vähäisempänä on meidän pikku-Suomi. Löytämäni kuvat lähinnä osoittivat hyvin ääripäitä ja hyvin erikoisia ratkaisuja. Nyt en analysoi pelkkiä kuvia, koska näen suomalaista tyyliä joka päivä kadulla ja blogeissa. Suomessa tyylikkyys ja oman tyylin löytäminen on kasvanut hurjasti. Mitä pistetään päälle on nykyään tärkeää, ja se on ihana asia! Suomessa ei ole varmastikaan niin laajaa skaalaa putiikkeja kuin muissa Pohjoismaissa, joten me porskutamme hienosti sillä mitä meillä on ja thank God for the internet and webstores!! Meillä myös osataan ottaa vaikutteita muista maista, läheltä ja kaukaa ja muokkailla siitä omia juttujamme. Kuvista huomasi selvästi, että japanilaiset tyylijutut ovat suosittuja meilläpäin. On kiva ettei Suomessa tuijoteta aina pelkkiä trendejä vaan luodaan niitä myös itse!

Lemppariksi Suomen kuvista nousi tämä:

1938862.jpg
This Pic Is From Hel Looks

Mutta mitä yhteistä meillä kaikilla on ? Mielestäni less is more-asenne. Asut ja värit ovat yksinkertaisesti kauniita. Värimaailma on hillitty, ei kaikilla täysin samanlainen, mutta aivan erilainen kuin esimerkiksi Latino-maissa, vai mitä :) Sanoisin vielä, että kyllä me pohjoismaalaiset olemme upeita ja tyylikkäitä! Plus käykää katsomassa pohjoismaalaisia StreetStyle-sivustoja. Todella inspiroivia!! =)


PS.Kuten jo Do We Like Scandinavia-sarjan alussa sanoin, tämä analyysi oli vain julkaisu omista pohdinnoistani Pohjoismaisen tyylin yhteneväisyyksistä, eroista ja kulmakivistä. Koska opiskelen vaatetusalalla, kaikki tämmöinen on hyväksi. Tämä ei ole siis arvostelu, vaan pohdinta =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Short translation:
I made a little story about my thoughts of Scandinavian style. It's just me analyzing what I think is different and what we have in common. Each country has clearly very different style-points, but I think we have in common the less is more-attitude. We don't go over the top with anything, and I think that's fabulous with us! =)
If you'd like to see the other parts, you can find them from the bottom of StyleWatch-section. Unfortunately they don't have translation, but first is Iceland, 2.part is Norway, 3.part is Denmark, 4.is Sweden and 5. is Finland)
And go see some StreetStyle-pages, they are really inspiring!