Ostin cittarin mammuuttimarkkinoilta lauantaina Cluedo-dvd-pelin. Siis se on edelleen lautapeli, ei siis mikään videopeli, mutta höystetty dvd:llä, jossa komisario ja hovimestari auttavat vihjeillä selvittämään rikoksia.
Olemmekin pelailleet peliä innoissaan monta rundia eli olen leikkinyt salapoliisia pari päivää.
1926048.jpg
This pic is from google.com

Muistelinkin kuinka pienenä lukiessani Maria Gripe:n kirjoja, Neiti Etsiviä ja katsoessani esim. Neiti Marple:a sekä Poirot:ia sukulaisillani, toivoin olevani salapoliisi. Luin salapoliisin käsikirjaa ja leikin yksikseni jossain pellolla Virossa ratkovani tehtäviä, haha. Toisaalta nyt pelatessani, ja voittaessani 3/4:stä pelistä(TUULETUSTA!!), uskon, että on ihan hyvä pitää salapoliisi taitoni Cluedon, Scotland Yardin ja muiden samantyylisten ratkaisupelien maailmassa :)

Vaikka tykkäänkin playstation peleistä, enimmäkseen jopa juuri näistä ratkaise mysteeri-peleistä, aloin miettimään surullisena, että ovatko lautapelit menossa ihan pois kokonaan? Seisoessani kahden suurmarketin hyllyillä, näkymä oli aika köyhä, tai sitten kaikki olivat juuri DVD-pelejä... Vanha kunnon Alias löytyy aina, onneksi, sekä Trivial Pursuit.
Tykkäättekö te lautapeleistä?

Minusta on huippua kun pidetään peli-iltoja! Ne ovat aina olleet hauskoja, enkä malta lopettaa. Jenkkilässä muistan kun pelasimme perheen äidin, hänen siskonsa, äitinsä, isänsä ja perheen isän kesken erästä mahtavaa peliä ja kuinka minä toivoin kaikilta, että olisi ollut toinen kierros vielä, ainakin!

Lisää outouksiani paljastuu?

PussPuss
-K